01.12.2008. 14:22

Osnovne škole u akciji "Solidarnost na djelu 2008"

Pod vodstvom svojih učitelja - voditelja mladeži Crvenog križa, u akciju "Solidarnost na djelu 2008" uključili su se i osnovnoškolci.

Pod vodstvom svojih učitelja - voditelja mladeži Crvenog križa, u akciju "Solidarnost na djelu 2008" uključili su se i osnovnoškolci. Škole su se odazvale akciji prikupljanjem hrane i dobrovoljnih novčanih priloga putem distribucije bonova solidarnosti. Na taj način prikupljen je znatan novčani iznos koji će biti namijenjen za naše najpotrebitije sugrađane.
U akciju su se uključile osnovne škole: Centar, Kaštanjer, Monte Zaro, Stoja, Tone Peruško, Veli Vrh, Veruda, Vidikovac, Šijana, Juršići, Vodnjan, Svetvinčenat, dr. Mate Demarin, Marčana, Krnica, Fažana, Divšići, Barban i Centar za odgoj i obrazovanje.

Škola Kaštanjer s voditeljicom prof. Nadom Nikolić, pored prikupljenih 3.500, 00 kn kroz prodaju bonove akcije "Solidarnost 2008", može se pohvaliti i 8. c razredom. Učenici tog razreda samoinicijativno su prikupili novčana sredstava, te prikupljenim novcem, u jednom pulskom trgovačkom centru, kupili preko 150 kg prehrambenih proizvoda.
Inicijativa 8.c pokazuje spremnost mladih ljudi da pruže pomoć na sebi svojstven način.