12.09.2011. 09:06

Aktivnosti Crvenog križa Pula u rujnu

Svjetski dan prve pomoći Tjedan borbe protiv tuberkuloze

Druge subote u mjesecu rujnu i ove će se godine obilježiti "Svjetski dan prve pomoći".
U Bujama, 10. rujna, održati će se Natjecanje seniorskih ekipa Prve pomoći na kojem će sudjelovati i ekipa Crvenog križa Pula.

Povodom Svjetskog dana prve pomoći, od 19. do 23. rujna, mladi volonteri Kluba mladeži Gradskog društva Crvenog križa Pula, u okviru programa Mladi za mlade, provesti će radionicu "Kako pružiti prvu pomoć" u četvrtim razredima osnovnih škole. Projekt radionice započet je prošle školske godine i radionica pokazala vrlo uspješnom i intersantnom kako za učenike četvrtih razreda osnovne škole tako i kao poticaj za mlade edukatore članove kluba.

2011. godina proglašena je Europskom godinom volontiranja.
U našoj zemlji, taj događaj obilježavamo 21. rujna pod geslom "Hrvatska volontira".
Mladi volonteri Gradskog društva Crvenog križa biti će partneri  volontera Društva slijepih istarske županjie u prezentaciji tandem bicikle, kao prateći bicikli tandem bicikle i slijepih osoba.

Od 19. do 22. rujna naši liječnici-volonteri, licencirani edukatori prve pomoći ove će godine provesti edukaciju pružanja prve pomoći za učitelje nižih razreda Osnovnih škola.

Od 14 do 21. rujna, svake godine, obilježavamo Tjedan borbe protiv tuberkuloze.
Tim povodom Crveni križ Pula donirati će Odjelu za plućne bolesti Opće bolnice Pula dekubitalni madrac.
U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i Patronažnom službom donarati ćemo pakete s namirnicama namjenjenim  potrebitim bolesnicima koji boluju od tuberkuloze.