14.02.2012. 15:40

Prihvatilište za beskućnike zbog iznimno niskih temperatura

Početkom veljače Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Pule zbog najave iznimno hladnog vremena donio je odluku da se posebno zaštite osobe koje nemaju svog doma. Poznavajući situaciju s beskućnicima u Gradu Puli Crveni križ Pula uključio se u akciju. Vremenski uvjeti bili su svakim danom sve teži i od 2. veljače svakim danom primali smo beskućnike ne samo s područja Grada Pule već i iz Umag, Poreča, okolice Pazina.

Nismo znali što nas čeka, ali je podrška građana Pule kako u donacijama tako i u volonterskom radu i dežurstvima u privremenom prihvatilištu bila iznad svih očekivanja. Donosili su se topli odjevni predmeti, hrana, higijenski proizvodi, sve što nam je bilo potrebno građani i poslovni subjekti bili su tu, spremni podržati i pomoći.

Ne možemo naći riječi koje mogu opisati sva naša iskustva već jednostavno reći HVALA SVIMA.

Posebno hvala udruzi Naš san, njihov osmjeh i svim neformalnim volonterima, jer pokazali smo da zajedno možemo više i bolje.

Naša priča nije završena, u tijeku su dogovori kako da naše privremeno prihvatilište preseli na novu adresu s boljim uvjetima za rad kako bismo pomogli našim beskućnicima da nađu svoje mjesto pod suncem.