09.03.2012. 18:03

Nastavak rada Prihvatilišta za beskućnike

Dragi svi, prošlo je mjesec dana od početka našeg interventnog Prihvatilišta za beskućnike u Gupčevoj 2. Radovi na novoj lokaciji su u tijeku i očekujemo preseljenje u slijedećih 10-15 dana. Ono što je najljepše od svega je da su neki od korisnika pronašli posao, neki riješili svoj status i dobili mirovinu, a neki riješili svoje sukobe s članovima u obitelji.

Nažalost neki od korisnika nisu više s nama jer se nisu pridržavali programa i rada na svojim problemima. Trenutačno u Prihvatilištu boravi 12 korisnika i ono što nas posebno veseli je da svoje dnevne obaveze obavljaju samostalno - vode računa o higijeni prostora i osobnoj, riješavaju administrativne poslove, osjećaju da je Gupčeva njihov dom. Napravili su veliki korak i svoje živote odlučili pogledati i tražiti nova riješenja.

Kako bismo i dalje poticali njihovu samostalnu aktivnost procijenili smo da tijekom radnog tjedna više ne trebaju pomoć volontera, već smo predvidjeli da druženja s volonterima prema definiranom rasporedu i u parovima organiziramo SUBOTOM I NEDJELJOM.

Molimo sve volontere koji i dalje žele svoje dragocjeno vrijeme podijeliti s korisnicima Prihvatilišta da se OBAVEZNO jave voditeljicama Prihvatilišta na mobitel 091/223-1035 kako bismo ih mogli upisati u kalendar volontiranja da nam se ne bi događalo da ponekad imamo više volontera, a ponekad vrijeme druženja nije pokriveno.

Hvala svima.