04.03.2009. 14:11

Gradsko natjecanje mladeži Crvenog križa

U klasi mladež, pobijedila Ekonomska škola. Pehar za kategoriju podmladak oručen OŠ Kaštanjer!

Gradsko društvo Crvenog križa Pula, u suradnji sa školama, organiziralo je edukaciju i pripremu ekipa  za Natjecanje mladeži Crvenog križa Pula u kategorijama podmlatka (osnovne škole) i mladeži (srednje škole).
Učenici su svoje znanje i vještinu  pokazali na Natjecanju mladeži Crvenog križa Pula u srijedu, 04. ožujka 2009., u Sportskoj dvorani Pattinagio.

Prvo mjesto u kategoriji pomlatka osvojila je Osnovna škola Kaštanjer, drugo OŠ Monte Zaro, a treće Talijanska osnovna škola »Giuseppina Martinuzzi«, koja je prvi put sudjelovala na natjecanju. U kategoriji srednjih škola prvo i drugo mjesto osvojile su ekipe Ekonomske škole, a treće Medicinska škola.

"Cilj natjecanja je okupljanje i edukacija mladih o pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te edukacija pružanja prve pomoći, širenje ideja humanih vrednota u lokalnoj zajednici, kao i poticanje mladih na solidarnost i volonterski doprinos", istaknula je ravnateljica pulskog GDCK-a Nevija Srdoč. Natjecanje je organizirano kao provjera teorijskih znanja na četiri radilišta i kao provjera vještina u pružanju prve pomoći uz realističan prikaz ozlijeđenih na dva radilišta.

Sudjelovalo je 15 ekipa pomlatka iz osnovnih škola Barban, Centar, »Dr. Mate Demarin« iz Medulina, Fažana, »Giuseppina Martinuzzi«, Juršići, Kaštanjer, Monte Zaro, Stoja, Šijana, Svetvinčenat, Tone Peruško, Veli Vrh, Vidikovac i Vodnjan. Natjecalo se i sedam ekipa iz srednjih škola, po dvije iz Ekonomske i Medicinske te Gimnazije, a jedna iz Strukovne škole.

Svaka ekipa sastojala se od pet članova i jednog rezervnog. Uz 138 natjecatelja, u Pattinaggiu se okupilo i mnoštvo volontera Crvenog križa u ulozi sudaca, manekena i kreatora realističnih ozljeda, hostesa te članova računarske komisije.

Najbolje ekipe natjecat će se na županijskoj razini 4. travnja u Poreču.