04.04.2009. 11:33

Međužupanijsko natjecanje mladeži Crvenog križa

Ekonomistice prve, a Kaštanjerke druge na Međužupanijskom natjecanju mladeži Crvenog križa, održanom u Višnjanu 04. travnja 2009.

U subotu, 04. travnja, u Osnovnoj školi Jože Šuran u Višnjanu, održano je Međužupanijsko natjecanje mladeži Crvenog križa. Sudjelovalo je ukupno 14 ekipa iz Istarske i Karlovačke županije, od toga se 5 ekipa natjecalo u kategoriji mladeži i 9 ekipa u kategoriji podmlatka.

Iz Pule su sudjelovale OŠ Kaštanjer (Marija Pezić, Ana Dobrić, Karla Vidović, Ines Kovačević, Doris Modrušan i Ivona Družeta) u kategoriji podmladtka i Ekonomska škola (Neda Grbić, Paula Klunić, Šejla Botonjić, Sanja Verić, Jana Maljić i Bojan Filipović) u kategoriji mladeži.

Prvo mjesto u kategoriji podmladka osvojila je OŠ Marija Ilina iz Umaga, druga je bila OŠ Kaštanjer iz Pule, a treća OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Ogulina.

U kategoriji mladež prvo mjesto je osvojila pulska Ekonomska škola, druga je Gimnazija Karlovac, a treća Gimnazija Bernandina Frankopana iz Ogulina.

Nakon natjecanja posjetili smo novu zvjezdarnicu i edukativni centar u Tićnu, uz vođenje gđe. Maje Crnić, arheologinje zaposlene u zvjezdarnici, pa smo naučili i nešto novo.