08.05.2009. 13:51

Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Gradsko društvo Crvenog križa Pula obilježilo 8. svibanj, Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca pod motom "ZaCRVENImo se zagrljajem".

Gradsko društvo Crvenog križa Pula, kao i svake godine, obilježilo je 8. svibanj, Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ovogodišnji je moto festivala "ZaCRVENImo se zagrljajem", a pripremili su ga volonteri Kluba mladeži Crvenog križa Pula uz sudjelovanje: Centar za rehabilitaciju Pula, Dječji Vrtić Centar (Leptirići), Dječji Vrtić Monte Zaro (Vjeverice, Cvjetići), Dječji Vrtić Veruda (Izvor, More, Veruda), Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju, Dom za djecu, mladež i odrasle s cerebralnom paralizom, OŠ Centar, OŠ Giuseppina Martinuzzi, OŠ Kaštanjer, OŠ Vidikovac i Škola za odgoj i obrazovanje.

Cilj festivala Crvenog križa Pula je promicanje humanitarnih vrijednosti, različitosti i tolerancije u zajednici o stvaranje okruženja u kojem svako ljudsko biće ima priliku pokazati svoja znanja, vještine, sposobnosti i osobnost na svoj jedinstven način. Mladi volonteri Kluba Crvenog križa Pula sami su vodili festival, te putem letaka s porukama o tome što nam zagrljaj može značiti u svakodnevnim životima, animirali građane da nam se bar na trenutak pridruže u što većem broju.

Istraživanja kažu: čovjeku je potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio, osam zagrljaja dnevno da bismo se održali, a dvanaest na dan da bi napredovali.