12.10.2009. 08:36

Akcija "Solidarnost na djelu 2009"

U akciji "Solidarnost na djelu 2009" prikupili smo 40.742,00 kn, 1.196 kg hrane, 421 komad i 19 lit higijenskih potrepština.

Gradsko društvo Crvenog križa Pula, svake godine,  provodi akciju "Solidarnost na djelu" s ciljem prikupljanja materijalnih i financijskih sredstava za pomoć potrebitima u okviru socijalnog programa društva.
Sredstva su namjenski usmjerena za nabavku hrane u povodu božićnih blagdana ali i za kontinuiranu pomoć tijekom godine i to u hrani, higijenskim potrepštinama i pelenama za odrasle - bolesne i starije osobe.

Ove godine akcija "Solidarnost na djelu 2009" započinje u četvrtak, 15. listopada.
Akcija se provodi:
- u Gradu (zahvalni bonovi Crvenog križa) od 1000 do 1200 sati
- u Crvenom križu Pula, Nobileova 2 (zahvalni bonovi i hrana) od 0700 do 1700 sati
- u vrtićima i školama (zahvalni bonovi i hrana)
- pozivima poslovnom sektoru

Socijalni programi Gradskog društva Crvenog križa Pula usmjereni su  prioritetno prema našim sugrađanima koji zbog narušenog zdravlja, radne nesposobnosti ili starije životne dobi ne mogu samostalno privrijediti sredstva za življenje, i kojima sredstva iz drugih izvora (Centra za socijalnu skrb, socijalnih programa gradova i općina) nisu dostatna za osnovne životne potrebe.

Prikupljena financijska sredstva biti će namjenski usmjerena za nabavku hrane u povodu božićnih blagdana za najpotrebitije građane. Prigodni humanitarni paketi s hranom biti će podijeljeni tijekom Tjedna solidarnosti od 8. do 15. prosinca 2009. godine.

U ovoj akciji neće se prikupljati rabljena odjeća već je građani mogu donirati tijekom cijele godine u skladištu Crvenog križa u Mažuranićeva 5 (pored tvornice stakla) svakog četvrtka od 12 do 17 sati.

Hvala u ime svih onih kojima ćete svojom donacijom pomoći!