23.10.2009. 14:21

Tradicionalni prijem za darivatelje krvi

U povodu Dana darivatelja krvi, koji se u Hrvatskoj obilježava 25. listopada, u petak, 23. listopada, u komunalnoj palači održan je tradicionalni prijem za darivatelje krvi Crvenog križa Pula.

U povodu Dana darivatelja krvi, koji se u Hrvatskoj obilježava 25. listopada, u petak, 23. listopada je u komunalnoj palači održan tradicionalni prijem za darivatelje krvi Crvenog križa Pula. Kao i svake godine, tom su prigodom jubilarnim darivateljima podijeljene zahvalnice.

Kako je navela predsjednica pulskog Crvenog križa dr. Arne Slivar, riječ je o nesebičnom činu ljudi koji, ne pitajući kome i kada treba, daruju ono najdragocjenije - dio sebe. Na tome su im se zahvalili pulski gradonačelnik Boris Miletić i dogradonačelnica Vera Radolović, koja im je podijelila zahvalnice za 50, 75 i 100 darivanja za muškarce te za 55 i 75 darivanja za žene.

Brončani znak priznanja i Zahvalnicu za 50 darivanja krvi (muškarci) primili su Ivan Banković, Roberto Cvek, Denis Hudoletnjak, Francisko Karamatić, Miroslav Kostović, Ivan Krakar, Mladen Levak, Goran Ožbolt, Zdravko Pliško, Valter Radovčić, Bogdan Rnjak i Ibrahim Selimović.

Srebrni znak priznanja i Zahvalnicu za 55 darivanja krvi (žene) primili su Vesna Demanuele, Dolores Karavanić i Franciska Uzunić.
Srebrni znak priznanja i Zahvalnicu za 75 darivanja krvi (muškarci) primili su Mario Benčić, Vilim Butković, Dubravko Horvat, Slavko Ivanek, Avdo Jahić, Aldo Piutti i Elio Tarticchio.

Zlatni znak priznanja i Zahvalnicu za 75 darivanja krvi (žene) primila je Dušanka Paut.
Zlatni znak priznanja i Zahvalnicu za 100 darivanja krvi (muškarci) primili su Milan Maružin, Vazmoslav Pereša i Željko Peruško.

Svim darivateljima  čestitamo 25. listopad, Dan darivatelja krvi i zahvaljujemo im na njihovoj humanosti u ime onih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju.