20.03.2010. 13:40

Gradsko natjecanje mladeži Crvenog križa

U subotu, 20. ožujka, u sportskoj dvorani Patinaggio održano je Gradsko natjecanje mladeži Crvenog križa Pula.

Gradsko društvo Crvenog križa Pula, u subotu, 20. ožujka, organiziralo je natjecanje Mladeži Crvenog križa Pula. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Patinaggio.

U natjecanju su sudjelovale ekipe osnovnih škola : Tone Peruško, Monte Zaro, Centar, Šijana, Dr. Mate Demarin, Kaštanjer, Vidikovac, Veruda, Stoja, OŠ Fažana, OŠ Barban, OŠ Svetvinčenat, OŠ Juršići, te srednje škole Gimnazija Pula, Medicinska škola Pula, Tehnička škola i Ekonomska škola u kategoriji mladeži.

Djecu su za natjecanje pripremali voditelji - prosvjetni djelatnici u školama i stručni suradnici – predavači prve pomoći.
U organizaciji i provedbi učestvovalo je 172 učesnika i volontera.
Sadržaj natjecanja obuhvatio je provjeru znanja o Pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Ženevske konvencije i prava čovjeka, znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

Prvo mjesto u kategoriji podmladka osvojila je ekipa Osnovne škole Kašanjer, drugo mjesto ekipa Osnovne škole Svetvinčenat, a treći su osnovnoškolci Juršića.
U kategoriji mladeži, prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije, drugo mjesto Tehnička škola, a treće Medicinska škola.

Mladi koji se prijavljuju na natjecanje Crvenog križa sami su izabrali odvojiti svoje slobodno vrijeme i posvetiti ga učenju osnovnih načela Crvenog križa, kao i to da u svom životu pomažu drugim ljudima.
Želimo ih podržati u njihovim nastojanjima da aktivno sudjeluju u razvoju naše zajednice i omogućiti im da pokažu sve svoje kompetencije.