18.04.2019. 11:22

Nagrađeni učenici proveli dan s pomorskom policijom

U utorak 9. travnja su učenici čiji su slogani proglašeni najboljima u Mjesecu borbe protiv ovisnosti proveli dan s pomorskom policijom na plovilu i saznali nešto više o radu pomorske policije.
Natječaj za izbor najboljeg slogana raspisala je Policijska uprava istarska uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Pule i Zavoda za javno zdravstvo, Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja.

Podsjetimo se kako su tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti učenici sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola pisali slogane kao nastavak slogana „Put neovisnosti je put…“, te je ukupno pristiglo 68 slogana.
Kao najbolji odabrani su:
-"Put neovisnosti je put za dobar život" (OŠ Monte Zaro, Edin Mujanović, 7b),
-"Put neovisnosti je put duge ceste, a velikog cilja" (OŠ Veli Vrh, Laura Drandić, 7b)
-''Put neovisnosti nije osvijetljen, ali svijetli na kraju'' (OŠ Tone Peruško, Matija Stojšić, 8a)
Laura, Edin i Matija su danas u druženju sa posadom plovila, zajedno sa svojim mentorima, ploveći oko otočja Brijuni saznali koji su to osnovni poslovi koje obavlja pomorska policija, sa kojim izazovima se susreću u svom radu, kako rješavaju određene probleme koji im se pojave tijekom smjene i saznali kako prije svega treba voljeti posao pomorskog policajca da bi se isti mogao kvalitetno i odgovorno obavljati.