17.09.2019. 11:34

Svjetski dan prve pomoći - aktivnosti Crvenog križa Pula

Svjetski dan prve pomoći obilježava se 14. rujna 2019.g. s ciljem promicanja znanja i vještina prve pomoći za širu javnost.
Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći odnosi se na Prvu pomoć i marginalizirane osobe. Moto koji se veže uz temu je „Ukazivanje na marginalizirane osobe kroz prvu pomoć“. Marginalizirane osobe su pojedinci ili grupe koje su često isključene iz svakodnevnih aktivnosti, događaja, poslova ili druženja.
Na Svjetski dan prve pomoći, želi se skrenuti pozornost na marginalizirane osobe, kojima je u nekom trenutku bila uskraćena prva pomoć ili onemogućen pristup edukaciji iz postupaka prve pomoći.

Gradsko društvo Crvenog križa Pula će kroz mjesec rujan organizirati radionice o pružanju prve pomoći u Klubu liječenih alkoholičara Stvaranje, u Dječjem domu Ruža Petrović Pula te u Prihvatilištu za beskućnike Pula kao i za korisnike Dnevnog boravka Prihvatilišta za beskućnike Pula. Radionicom Kluba mladih GDCK Pula "Mladi za mlade - kako pružiti prvu pomoć" obuhvatiti će se učenici četvrtih razreda osnovnih škola. Kroz interaktivne radionice biti će demonstrirani neodgodivi postupci prve pomoći te će se kroz praktični dio odgovoriti na postavljana pitanja i nedoumice.