02.07.2010. 13:27

Edukativni kamp mladeži Crvenog križa Pula

U prekrasnom okruženju kampa Puntižela, već petu godinu zaredom, Crveni križ Pula organizira edukativni kamp.

U prekrasnom okruženju kampa Puntižela, već petu godinu zaredom, Crveni križ Pula organizira edukativni kamp.

U kamp su pozvani mladi koji su postigli najbolje rezultate na Gradskom natjecanju mladeži i kao volonteri aktivno sudjelovali u akcijama koje organiziramo.

Prvih pet ekipa, njih tridesetak, okupilo se tako i ove godine od 29. lipnja do 02. srpnja 2010. godine.

S jedne strane, naš je cilj bio nagraditi i podržati djecu koja dio svog slobodnog vremena  posvećuju humanitarnim aktivnostima, ali i nastaviti s edukacijom o humanitarnim vrijednostima, prije svega kroz iskustveno učenje.

Kroz razne oblike neformalnog učenja radioničnog tipa, mladi su se upoznali s Međunarodnim pokretom Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i osnovama spašavanja na vodi,  ali i radili na osobnim potencijalima.

Uz pjesmu zrikavaca i šum vjetra u krošnjama borova njihova kreativnost došla je do punog izražaja u završnoj predstavi i pjesmi koju su sami osmislili i pripremili. 

No, tu priči nije kraj jer će svoja znanja i humanitarne vrijednosti promovirati i živjeti u svojim sredinama-školama, obitelji, prijateljima i nastaviti svoje djelovanje kroz Klub mladeži Crvenog križa Pula.

“Jednom kad kamp...” njihova je zajednička pjesma i neka ih nosi kroz život, a ovaj bilten neka im bude uspomena i probudi lijepa sjećanja u svakom trenutku kada to požele.