14.10.2010. 15:05

Akcija "Solidarnost na djelu 2010"

Danas započela je 38. sabirna akcija “Solidarnost na djelu 2010”, zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Danas, 14. listopada, započela je 38. sabirna akcija "Solidarnost na djelu 2010", zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Pula ovu akciju organizira s ciljem prikupljanja materijalnih i financijskih sredstava za pomoć najpotrebitijim obiteljima s područja koje pokriva a to su: Grad Pula, Grad Vodnjan, te Općine Barban, Fažana, Ližnjan, Marčana, Medulin i Svetvinčenat.

U akciji će se prikupljati hrana, higijenske potrepštine i financijska sredstva putem novčanih bonova zahvalnosti s oznakom vrijednosti od 1 i 5 kuna, koji su numerirani i ovjereni na poleđini pečatom Gradskog društva Crvenog križa Pula.

U akciju će biti uključene škole, predškolske ustanove, volonteri Crvenog križa, Klub mladeži Crvenog križa Pula te oko 500 poduzeća s područja koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Pula, s osnovnim ciljem uključivanja što većeg broja naših sugrađana kako bi, u konačnici, i najmanjim prilozima sakupili značajna sredstva.

Akcija se organizira:

- 14. listopad - na Gradskoj tržnici od 10-12 sati
- 14. listopad - u Crvenom križu Pula, Nobileova 2, od 7- 17 sati
- od 14. listopada do kraja mjeseca - u vrtićima i školama
- od 14. listopada do kraja mjeseca - putem volontera Crvenog križa Pula
- pozivi poslovnom sektoru

Rabljenu odjeću građani mogu donirati tijekom cijele godine u skladištu Crvenog križa, Mažuranićeva 5 (pored tvornice stakla) svaki četvrtak od 12 - 17 sati.

Prikupljena financijska sredstva biti će namjenski usmjerena za :

  1. nabavku hrane u povodu božićnih blagdana za najpotrebitije građane
  2. prigodne poklon pakete za osobe s područja koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Pula a koje su smještene u ustanovama socijalne skrbi (Vila Maria, Alfredo Štiglić, Centar za rehabilitaciju, Dom za djecu)
  3. za nabavku medicinskog uređaja Djelatnosti za transfuziologiju OB Pula, zajedno s ostalim društvima Crvenog križa u Istarskoj županiji.