02.11.2010. 09:59

Dani zaštite i spašavanja

Od 03. do 05. studenog organiziraju se, drugi po redu "Dani zaštite i spašavanja".

"Dani zaštite i spašavanja", koje organizira Vatrogasna zajednica Istarske županije u suradnji s Gradom Pulom i Istarskom županijom, održati će se od 3. do 5. studenoga 2010. godine u Puli, na prostoru dvorane i igrališta Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Brijunska 3 (Stoja).

U programu sudjeluju: Vatrogasna zajednica Istarske županije, PVZ, JVP i DVD Istarske županije, Mup, Zavod za javno zdravstvo Istre, Društvo Crvenog križa Istre, Istarski speleološki savez, HGS- stanica Pula, Ronilački savez Istre, Herculanea, Vodovod, Istarski domovi zdravlja, HEP te brojni gosti iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Sudjeluje i 15ak proizvođača i distributera opreme iz Zagreba, Rijeke, Umaga, Čakovca i Splita.

U sklopu programa odvijat će se niz aktivnosti iz područja zaštite i spašavanja – seminari, stručni skupovi, pokazne vježbe i prikaz tehničkih sredstava. U dvorani i na igralištu održat će se izložba i prezentacija hrvatskih tvrtki koje se bave proizvodnjom i trgovinom tehničkih sredstava i opreme iz područja zaštite i spašavanja, te predstaviti institucije i udruge Hrvatske, Slovenije i Italije.