01.12.2010. 09:53

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, predstavljanje organizacija koje rade s volonterima.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera (5. prosinac), Inicijativa za volonterski centar Istarske županije, u skopu građanske inicijative, organizira 3. prosinca u MMC Luka od 10.00 do 13.00 sati predstavljanje organizacija civilnog društva i ustanova koje rade s volonterima ili ih uključuju u svoj rad.

Cilj ovakvog predstavljanja je podići vidljivost volontiranja, doprinijeti priznavanju vrijednosti volonterskog rada, te, zajedničkim druženjem, obilježiti Međunarodni dan volontera.
U provedbi i predstavljanju građanske inicijative sudjeluju: Inicijativa za volonterski centar Istarske županije (Suncokret Pula, Casoni vecchi, Zelena Istra, ZUM, Metamedij, Crveni križ Pula, Obiteljski centar Istarske županije) i suradnici (Udruga obitelji osoba stradalih u prometu, Društvo distrofičara Istre, Policijska postaja Pula, DTI Pazin, Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe Pula, Udruga Merlin), Regional Express, MMC Luka.

Istovremeno će volonterke i volonteri Inicijative za volonterski centar Istarske županije i suradničkih organizacija provesti akciju "Želim proći!" kojom će se, uz Dan volontera, obilježiti i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Akcijom se želi ukazati na jedan od velikih problema u gradu Puli.
Naime, zbog neproporcionalnog broja automobila i parkirnih mjesta, mnogi učesnici u prometu pate zbog nepropisnog parkiranja.

Cilj ove akcije je osvijestiti građane o važnosti udruživanja u akcije kao i podsjetiti vozače na druge sudionike u prometu, posebno na djecu, majke sa kolicima, osobe s invaliditetom i druge na koje nepropisno parkirani automobili direktno utječu.